CILJEVI   KORS-a

Zaštita zdravlja građana

1.

Zaštita zdravlja građana dodirnutih rudarskim radovima od rudarskih i sa njima povezanim radovima i industrijskim aktivnostima.

Zaštita životne sredine

2.

Zaštita životne sredine i poboljšanje životne sredine od zagađivanja izazvanog rudarskim i sa njima povezanim radovima i industrijskim aktivnostima.

Zaštita imovine

3.

Zaštita imovine (stambenih i drugih zgrada i zemljišta) građana dodirnutih rudarskim i sa njima povezanim radovima od oštećenja ili gubitaka tržišne vrednosti izazvanih rudarskim i sa njima povezanim radovima i industrijskim aktivnostima.

Udruživanje u domaće i međunarodne mreže

4.

Udruživanje u domaće i međunarodne mreže udruženja sa sličnom ili istom svrhom poboljšavanja kvaliteta rudarstva u Srbiji, Evropi i globalno.

Učestvovanje u postupcima pripreme nacrta odluka

5.

Učestvovanje u postupcima pripreme nacrta odluke o neophodnosti iseljenja sa planom preseljenja.

Traženje rešenja

6.

Traženje odgovarajućeg trajnog rešenja problema ugrožavanja zdravlja i imovine  i zagađivanja životne sredine građana dodirnutih rudarskim i sa njima povezanim radovima i industrijskim aktivnostima.

Promocija održivog rudarstva

7.

Promocija održivog rudarstva, izrada naučnih radova i organizovanje stručnih konferencija sa temom održivog rudarstva.

Informisanje javnosti

8.

Informisanje javnosti o ugrožavanju zdravlja i imovine građana dodirnutih rudarskim i sa njima povezanim radovima i industrijskim aktivnostima, kao i o zagađivanju životne sredine izazvane od rudarskim i sa njima povezanim radovima i industrijskim aktivnostima.

Saradnja sa pravnim i fizičkim licima

9.

Saradnja sa pojedincima, udruženjima, organizacijama i ustanovama u oblasti zaštite ljudskih prava i zaštite životne sredine radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva u Srbiji, Evropi i globalno.

Konsultacije u vezi pripreme zakona i podzakonskih akata

10.

Učestvovanje u konsultacijama u vezi pripreme  zakona, podzakonskih akata, planskih dokumenata i drugih akata kojima se uređuju rudarske aktivnosti i zaštita zdravlja, zaštita životna sredine i zaštita imovine građana od rudarskih radova i sa njima povezanih radova i industrijskih aktivnosti.